Over

Om iets te weten over mij

In het gezin waarin ik werd geboren, leerde ik kunst kennen als een invloedrijke figuur. Kunst woonde duidelijk van meet af aan bij ons in.  Aanvankelijk nam kunst nog genoegen met het atelier van mijn vader, achter in onze tuin. Naarmate echter de tijd verstreek, – mede ten gevolge van de enorme boom die na een zware storm in onze tuin belandde -, was het kunst die voortaan voor de gehele inrichting van ons huis garant zou staan. De inbreng van kunst kon je bij ons thuis onder meer herkennen aan de ets-pers en de litho-pers in de woonkamer; het steen, hout en papier; de inkten, de rollers, burijnen en de koperplaten waarover ik op school dan een spreekbeurt hield. Mijn ouders hadden zich in vroeger jaren, zo ‘ontdekte’ ik, in de kopergravure bekwaamd.

Mijn vader was docent grafiek aan de toenmalige Sint Joost Academie in Breda, de stad waar ik ben opgegroeid.

Kunst wist geruime tijd met sterke armen bijeen te houden. Kunst werd op handen gedragen. Op haar beurt schonk kunst weelderige diners; talloze spartaanse atelieruren;  ontzagwekkende beelden, musea, jonge en oude muziek.

Kunst werd uitvoerig besproken. Dankzij haar talent voor concentratie, geniet kunst ethisch gezag. Voor mij bleef kunst een huiselijke wijsgeer die je zowel formeel als experimenteel, de meest warme aandacht leert op te brengen voor de kwaliteit van leven en werken.  En dat alles geheel in vrede want kunst aanvaardt als geen ander (en kunst spoedt zich te aanvaarden!), veel eerder dan wij kunst .. Met behulp van een daartoe bestemde ruimte (de bestemming telt maar groot of klein dat doet er niet toe) helpt kunst een eigen visie op wereld en mens-zijn te ontwikkelen en die visie vervolgens uit te drukken in alle denkbare functies, technieken en media.

Kunst koestert menselijk handschrift in de tijd.

Kunst is de reis en de oase in één. Kunst is geest, altijd geweest. Kunst heeft gelukkige leerlingen. De boodschap van kunst is onuitwisbaar. —Mirthe Sleper

mirthe

 • 1 februari 1961 geboren te Breda
  1981/84 d’Witte Lelie Lerarenopleiding Amsterdam
  Reizen: China, Rusland, Italië, Frankrijk, (Pyreneeën) Spanje
  Leeftochten: 1979/89 Amsterdam, 1990/2005 Karmel (OCDS), 2014 ECIW,
  Werkzaamheden 1990 tot op heden:  Kleine Karmel, 2001-2018 Karmelleven, Atelierschool IR,  Sagrado Restauratie, MS Publisher Concepts (MSPC).
  Virtueel collectiebeheer Virtu Oss (t/m 13 januari 2018) en enige (verenigings-)secretariaten.
  HEDEN: Vincent Zegel Waardenbureau / Values Agency.
  HEDEN: E’LAi-sa-AL-Hum-Bhra-Aquareion KRYSTAL RIVER HOST Of the E’LAi-sa Silver-Seed Councils, EFFI & GA-AMCC-MCEO EFFI KRYSTSTAR CUSTODIANS R1, R2, R3.
  https://effi-kryststar-custodians.home.blog/
  Int. Sales & Representation—Portfolio Mirthe Sleper: Saatchi Art
  http://www.saatchiart.com/mirthesleper